Uygur Makarnası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uygur Makarnasıuygur lagması - etli makarna - kuşbaşı et ve makarna - etli spagettiMalzemeler: Yarım paket spagetti makarna 250 gr kuzu kuşbaşı 1 adet patates 1 adet havuç 1 çorba kaşığı salça 8-10 dal dereotu 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Tencereye 4 su bardağı su konur, tuz eklenir Et atılır Et yumuşamaya başlayınca havuç, patates eklenir En son salça konur Makarna haşlanır Bir miktarı kaseye konur Üzerine haşlanan et, havuç ve patatesten konur Biraz suyundan gezdirilir Dereotu sepilir (Bölgede spagetti kullanılmaz Spagetti görüntüsünde hazırlanan el yapımı makarna kullanılır) alıntı |
|