İspanak Sulu Bademli Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanak Sulu Bademli Pilavıspanak sulu bademli pilav tarifi - ıspanak sulu bademli pilavın yapılışı - ıspanak sulu bademli pilav nasıl yapılır Malzemeler: 1 kg ıspanak 2 su bardağı sıcak su 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı tuzsuz badem 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet yufka 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı: Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını çıkarın Daha sonra tencereye alıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun Üzerine pirinci ekleyip, kavurun Ispanak suyunu ilave edin Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin İki yufkanın arasına sıvıyağ sürüp, yufkaları üst üste kapatın ve çukur bir kabın içine yufkanın kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin İçine pişen pilavı boşaltıp, yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın Fırın tepsisine ters çevirip, üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Dilimleyip, servis yapın |
|