Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğerli, pilav

Ciğerli İç Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğerli İç Pilav



Ciğerli iç Pilav tarifi - Ciğerli iç Pilav yapilisi



Malzemeler : ( 6 kişilik)


500 gr kuzu ciğeri


2 Su bardağı pirinç


1 yemek kaşığı tereyağı


4 yemek kaşığı kuş üzümü


2 yemek kaşığı çam fıstığı


1 çay kaşığı tarçın


1 çay kaşığı yeni bahar


3-4 adet tane karabiber Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Bir tencerede tereyağını eritin Önce çam fıstıklarını kavurun Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin Üzerine Tuz ve su ekleyerek kaynatın Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın Hafifçe karıştırıp, Tencerenin kapağını kapatın 2-3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın Suyunu çekince ateşten Alın ve demlenmeye bırakın Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.