Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, bulgur, pilavı

Baharatlı Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Bulgur Pilavı



Malzemeler:


1 su bardağı pilavlık bulgur

1'er tatlı kaşığı -isteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir- baharatlar (Kırmızı biber, kekik, karabiber, nane )

tereyağı

etsuyu veya et bulyon

arzuya gore bir domates (soyulmuş ve kup kup dogranmış) ya da bir yemek kaşığı salça

2 su bardağı su veya etsuyu

Yapılışı:


Tereyağını teflon tencerede kızdırın Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin Hafif ateşte pişirip demleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.