Kaparili Orkinos |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaparili OrkinosKaparili orkinos malzemeleri (2 kişilik) * Yarım kaşık kadar çok ince kıyılmış maydanoz * Bir kaşık konserve kapari * 15 kaşık zeytinyağı * Her biri 120-150 gram ağırlığında ve 1 santim yüksekliğinde 2 dilim orkinos (ton balığı) * Tuz * Yarım limon Kaparili orkinos tarifi 1 Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kaparilerle birlikte ince ince kıyın Bu işlemi isterseniz balık pişerken de yapabilirsiniz 2 Zeytinyağını bir tavaya koyup hafifçe ısıtın Çok fazla kızmadan balıkları yerleştirin 3 Orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Bir ya da iki kez çevirin Bu sürenin sonunda çatalla yoklayarak pişip pişmediğine bakın 4 Balıkları bir tabağa alın 5 Gerekiyorsa (balık bazen çok su bırakır) ateşin altını açarak balığın saldığı suyu biraz çektirin Bu arada maydanoz ve kaparileri ilave edin 6 Tavanızı ateşten alın, yarım limonun suyunu sıkın Son bir kez daha karıştırıp balığın üzerine dökün ve servis yapın Öneriler : İsteğinize göre sıcak, ılık ya da soğuk olarak sunabilirsiniz Sosun ve balığın çok renkli bir görünümü olmadığından birkaç domates dilimi ya da salata yaprağı ile süsleyebilirsiniz |
|