Hindistancevizli Hurma Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Hurma TatlısıHindistancevizli Hurma Tatlısı Tarifi - Hindistancevizli Hurma Tatlısı Yapılışı - Hindistancevizli Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır MALZEMELER 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN VEYA TEREYAĞI 1 ÇAY BARDAĞI SÜT 1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER 1 ÇAY BARDAĞI HİNDİSTANCEVİZİ 3,5 SU BARDAĞI UN 1 PAKET KABARTMA TOZU 2 PAKET VANİLYA ŞERBETİ İÇİN: 3,5 SU BARDAĞI ŞEKER 3 SU BARDAĞI SU 1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU Hamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, sütü, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyaları ekleyip çırpma teli ile karıştıralım Elenmiş unu ve hindistan cevizini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayalım Hamurları tepsiye dizip 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım |
|