Haşhaşlı Revani - Bayram Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Revani - Bayram Tatlısıhaşhaşlı tatlılar - bayram tatlısı tarifleri - şerbetli tatlılar Haşhaşlı Revani Malzemeler: 3 adet yumurta 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu 15 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1/2 paket vanilya Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 5-6 damla limon suyu 1/2 paket vanilya Üzerine : 1 paket krem şanti (ya da 1/2 çay bardağı nişasta, 1/2 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı süt ile pişirilerek hazırlanmış krema) ve yeşil fıstık Yapılışı: 1 Şekeri ve suyu bir tencereye alıp karıştırın, 5 dakika kadar kaynatın Limon suyu ve vanilyayı ekleyip kapatın 2Yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ve yağı ilave edin, çırpmaya devam edin 3 Kuru malzemeleri ( haşhaş, irmik, un, kabartma tozu, vanilya) başka bir yerde karıştırıp sıvılara ekleyin Yavaşça karıştırıp yağlanmış borcama dökün 170C de pişirin 4 Ilıdıktan sonra şerbeti daha iyi çekmesi için bir çok yerinden bıçak batırın Hem şerbet hem kek ılıkken şerbetini dökün 5 Bu arada üzerini süslemek krem şantiyi hazırlayın Şerbetini iyice çeken tatlının üzerine kremayı yayıp yeşil fıstık ile süsleyin |
|