Afyon tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon tatlısıMalzemeler: - 200 gr margarin, - 1 su bardağı süt, - 1 paket kabartma tozu, - 1 paket vanilya, - 1 su bardağı ceviz, - Aldığı kadar un Şerbeti İçin: - 3 su bardağı toz şeker, - 3 su bardağı su, - 2-3 damla limon suyu Yapılışı: Cevizi iri kıyın Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın Unu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Ortasına parmağınızla bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 80°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın Şerbeti soğutun Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın |
|