Dökme Tatlı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dökme TatlıMalzemeler : 3 adet yumurta, 4 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 paket kabartma tozu, Kızartmak için mısırözü yağ, 1 çay kaşığı tuz ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı şeker, 3-4 damla limon suyu, 2 su bardağı su Hazırlanışı: Yumurta ve yoğurt krep hamuru yapar gibi iyice çırpılır Un, kabartma tozu ve tuz ilave dilip karıştırılır Tavaya yağ konup kızdırıldıktan sonra kaşık yardımıyla tek tek alınan hamurlar yağa atılır Kızaran hamurlar su,şeker ve limon suyuyla yapılan şerbetin içinde bir süre bekletildikten sonra servis yapılır alıntı |
|