Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anadolu, rulo, tatlısı, usulü

Anadolu Usulü Rulo Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anadolu Usulü Rulo Tatlısı



MALZEMELER


200 gr margarin

7 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 kg süt ve 1 paket vanilya

Arasına sürmek için;

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz



HAZIRLANIŞI


Orta boy çelik bir tencerede önce yağı eritelim Sonra unu ilave edip, pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavuralım Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim Vanilya ve şekeri de ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim Kaynamaya ve koyulaşmaya başladıktan 5-6 dakika sonra, muhallebiyi ocaktan alalım Sonra soğumaya bırakalım ve muhallebi biraz ılıklaşınca mikserle iyice 4-5 dakika kadar çırpalım


Öte yandan içi suyla hafifçe ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir tepsiye bu muhallebiyi döküp yayalım Sonra da buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim Buzdolabından çıkarıp, bir ucundan spatula ile donmuş katı muhallebiyi kaldırıp, arasına dövülmüş cevizi yayalım ve rulo yapalım Üzerine de Hindistan cevizi ile Şam fıstığını (Antep Fıstığı) serpiştirip servise sunalım Tıpkı rulo pasta gibi dilimleyelim




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.