Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fiyonk, tatlı

Fiyonk Tatlı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fiyonk Tatlı





Malzemeler:
[FONT=comic sans ms]1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon

Hazırlanışı :
Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalımİçine margarini ekleyelimMargarin eriyene dek kaynatmaya devam edelimMargarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralımSürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalımKaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım
İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım
Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalımAteşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalımŞerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalımŞerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalımHamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalımŞerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım
Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.