Milföy Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy TatlısıMiföylü Tatlılar - Kolay Milföy Tatlısı 16 adet kare milföy 1,5 çay bardağı ceviz Üzeri için: 1 çorba kaşığoı sıvıyağ 1 çorba kaşığı su Şerbet için: 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır 4 milföy yan yana az bindirerek dizilir Altına da bindirerek dizilir Üzerinden merdane geçirilerek bütün bir hamur elde edilir Yüzeyine ceviz serpilir Kalan 8 adet milföy aynı şekilde hazırlandıktan sonra üzerine konur Üzerine sulu yağ sürülür Tırtıklı ruletle baklava dilimi büyüklüğünde kesilir 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir Fırından çıkınca hemen soğuk şerbet gezdirilir |
|