Düğme Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğme TatlısıMalzemeler: 125gr margarin 2 su bardağı irmik 2 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Paket kabrtma tozu 1 Kahve fincanı soda 1 Çay kaşıgı vanilya 2 Çorba kaşığı marmelet 2 Çorba kaşığı badem -Şerbet için: -1,5 Su bardağı toz şeker -1 Çorba kaşığı limon suyu -1 Çay kaşığı vanilya -1 Su bardağı su Hazırlanışı: -Öncelikle şerbeti hazırlayın: -Bunun için 1 su bardağı su ve 15 su bardağı tozşekeri kaynatın -Ocaktan alıp 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın -Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun -Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun -Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın -Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırınYağlanmış tepsiye dizin -Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin -Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin -Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapabilirsiniz AFİYET OLSUN |
|