Çimdik Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çimdik TatlısıMALZEME: 1 adet Yumurta 1 fincan Yoğurt 1 fincan Sıvı Yağ 1 paket Kabartma Tozu Alabildiğine Un Şerbet 35 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1/4 limon YAPILIŞI: İlk önce şerbeti hazırlanacak Şekerle su kaynatılacak, kaynarken içine limon atılacak Şerbet iyice kaynadıktan sonra limon çıkartılır şerbet soğumaya bırakılır Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ karıştırılır İçine un, kabartma tozu katılarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlanır Hamur 3mm kalınlığında açılır Mantı gibi küçük kare kare kesilir, iki ucu bohça gibi birleştirilir Küçük bohçalar, kızgın yağ olan tavaya atılıp kızartılır Kızaran hamurlar soğutulmuş şerbetin içine atılır, 5-10 dakika bekletildikten sonra servise hazırdır |
|