Fış Fış Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fış Fış TatlısıMALZEMESİ 2 adet yumurta 1 kase yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karbonat Alabildiği kadar un Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 4-5 damla limon suyu Kızartmak için; Sıvıyağ TARİF Önce tatlının şerbetini hazırlayın Toz şeker ve suyu kaynatın Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın Sıvıyağ ve karbonat katın Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun Yarım saat kadar dinlendirin Sıvıyağı kızdırın İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın Ilık ılık servis yapın |
|