Yayla Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yayla TatlısıMalzemeler 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı irmik 5 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı tozşeker 50 gram file antepfıstığı 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı Şerbeti için: 2 buçuk su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Yapilisi Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin Kabartma tozunu katın 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin Bu arada şerbeti hazırlayın Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın Soğutun Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine file antepfıstığı serpin Dilimleyip, servis yapın |
|