dürüm tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
dürüm tatlısıdürüm tatlısı Malzemeler: 10 kişilik 1 kg baklavalık un 3 adet yumurta yarım çay kaşığı tuz 2 su bardağı su yarım kg nişasta 400 gram tereyağı iki buçuk su bardağı dövülmüş antepfıstığı şerbet için: 1 kg tozşeker üç buçuk su bardağı su Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz şeklinde açın Yumurta tuz ve suyu ilave edin Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin Dinlenmiş hamuru 12 eşit bezeye ayırın Üzerine nişasta serpin ve her bir bezeyi elinizle yassı hale getirin Daha sonra düz bir zemin üzerine aldığınız bezeleri yapışmaması için üzerlerine nişasta serperek oklava ile olabildiğince ince açın Açtığınız 12 adet yufkadan üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin Üçüncü yufkanın üzerine dövülmüş antepfıstığının yarısını serpin Diğer 3 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek antepfıstıklı yufkanın üzerine yerleştirin 2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına oklavalar karşılıklı gelecek şekilde koyup yufkaları oklavalara sarın Buluştukları noktada yufkayı boydan boya kesin Oklavaları yufkadan dikkatlice büzdürmeden çıkarın İki parmak genişliğinde kesin Yağlanmış fırın tepsisine rulolar altta kalacak şekilde dizin Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin Fazla yağını tepsiyi hafifçe eğerek boşaltın Üzerine yağlı kağıt sarın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Şurup kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin Şerbeti çektikten sonra servis yapın |
|