Karakız Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakız TatlısıKarakız Tatlısı (6 Kişilik) Malzemeler: Hamur İçin: 125 gr Margarin 5 Adet Yumurta 15 Su Badrağı Toz Şeker 15 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Kakao 1 Paket Kabartma Tozu Şerbet İçin: 2 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Krema İçin: 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu 4 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Toz Şeker HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak keki hazırlayınMargarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpınYağlanmış kalıba dökünÖnceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin Şerbeti hazırlayın1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatınSoğuduktan sonra,kekin üstüne dökünKeki buzdolabına alın Kremayı hazırlayınBunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alınKarıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin Buzdolabında 2 saat daha dinlendirinÜzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyinDilimleyerek servis yapın HEPINIZE AFIYET OLSUN :cizgi: |
|