Havuç Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç TatlısıGereçler: * 3 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç * 1 Su Bardağı Toz Şeker * 1 Paket petibör bisküvi * 200 Gr Hindistan Cevizi * Kürdan Yapılışı: Rendelenmiş havuç derin bir kaseye konulur üzerine toz şeker ilave edilerek 10 dk bekletilirBisküviler mutfak robotu yardımıyla mümkün olduğu kadar ince parçalara ayrılırak sulanmış havuçlara ilave edilirElde edilen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır Buzdolabında 1 saat kadar bekletildikten sonra soğuk servis yapılır Servis Önerileri: Servis yaparken her yuvarlağa bir kürdan saplanırsa gürüntü mükemmel olurİsteğe bağlı olarak hamurun içine cevizde ilave edilir |
|