Kestaneli Hamur Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Hamur Tatlısımalzemeler= 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 10 adet kestane şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu =hazırlanışı= Önce şerbet malzemesi kaynatılır soğumaya bırakılırYumurta ve şeker kar gibi olana kadar çırpılır Üzerine küçük parçalara ayrılmış kestana şekeri dahil olmak üzere diğer malzemeler eklenir Yağlanmış fırın kabına dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir Hamur sıcakken soğuk şerbet gezdirilir Şerbeti çekince kare kare kesilerek servise sunulur |
|