Gerdanlık Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerdanlık TatlısıGerdanlik Tatlisi Malzemeler 1 koyun boynu 15 su bardagi seker 250 gr kuru kayisi 250 gr kuru erik 150 gr çam fistigi 150 gr badem 1 kabuk tarçin 1 çay bardagi Amerikan pirinci 5 dis karanfil 1 paket sakiz Yemegin Yapilisi Boyunu küçük parçalara ayirarak eti iyice ezilene kadar pisirin Soguttuktan sonra etleri lif lif ayirarak yagli kisimlarini çikarin Hazirladiginiz bu ete 1 bardak et suyu, baharatlari ve sekeri idave ederek koyu bir kivama getirin Koyulastigi zaman bir gece önceden islatmis oldugunuz kayisi ve erik kurusularini küçük dograyarak içine atin Bu karisima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumusayincaya kadar pisirin Daha sonra dövülmüs sakizi da ilave edip biraz daha pisirin Pisirdiginiz bu karisimi servis tabaklarina alin ve üzerini kavrulmus badem ve çam fistigi ile süsleyin Sicak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapin AFIYET OLSUN |
|