Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pestil, tatlısı

Pestil Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pestil Tatlısı




  • Ölçüler:
  • 5-6 tane dut pestili (500 gr)
  • 200 gr tereyağı
  • 100 gr ceviz içi
Yapılış: Pestiller makasla, parçalara kesilir, el dayanacak kadar sıcak suda yumuşayıncaya kadar ıslatılır Tereyağı bir tavada ısıtılır Süzgece alınan pestiller yağın içine konup karıştırılarak kızartılır Servis tabağına alınır, üzerine ceviz serpilerek servis yapılır

Not: Arzu edilirse kavrulma esnasında yumurta da kırılabilir

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.