Havuçlu Etimek Tatlsı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Etimek TatlsıHavuçlu Etimek Tatlsı Tarifi - Havuçlu Etimek Tatlsı Nasıl Yapılır - Havuçlu Etimek Tatlsı Malzemeleri Tabanı için 1 paket tuzsuz etimek Havuçlu elmalı katman 3 adet orta boy havuç 1 adet elma 2 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kreması için 4 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 45 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Etimek tatlısı nasıl yapılır? Etimekleri, orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin Havuçları ve elmayı rendeleyin şeker ve iki kaşık yağ ile beraber pişirmeye bırakın Suyunu salıp,saldığı suyu çekene kadar pişirin Ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, etimeklerin üzerine dökün Karamelli şurup için: 1 bardak şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte arada karıştırarak eritin Üzerine suyunu ve kalan bir bardak şekeri ekleyip,kaşığı içinden çıkarmadan kaynatın Limon suyunu ekleyip cıvık bir şurup olana kadar kaynatmaya devam edin Şerbeti havuçlu katmanın üzerinden dökün (isterseniz havuçlu kısmı dökmeden şurubu etimeklerin üzerine gezdirinben tarçın kokusu etimeklere geçsin diye bu şekilde yaptım) Kremayı her zaman olduğu gibi pişirin Havuçlu kısmın üzerine dökün Üzerine bolca hindistan cevizi serpip,soğumaya bırakın 2-3 saat sonra dilimleyerek servis yapın |
|