06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Divan Tatlısı
Tatlı Tarifi - Divan Tatlısı - Divan Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzeme (4 Kişilik):
100 ml Süt,
50 gr Tereyağı,
80 gr Un,
3 ad Yumurta,
1/2 çay kaşığı Tuz
Krema malzeme:
250 ml Süt,
75 gr Şeker,
30 gr Tereyağı,
50 gr Un,
1 ad Yumurta,
1/2 paket Vanilya,
Çikolata sos:
200 ml Süt,
50 gr Kuvartür,
50 gr Pralin,
40 gr Kakao,
1 ad Yumurta sarısı,
1/2 tatlı kaşığı Nişasta
Tarif:
Süt kaynatılıp, içine tereyağ katıp eritilir Sonra unu katıp tel yardımıyla kısık ateşte pişerken yoğrulur 5-6 dk sonra ateşten alınıp mikserde karıştırılırken, yumurtalar yedirilir Sonra sıkma torbası ile tepsiye sıkılıp, sıcak fırında 25 dk pişirilir
Krema: Süt, şeker ilave edilip kaynatılır Ayrı bir kapta yumurta kırılıp, kaynayan sütten çok az ilave edilip, un ve vanilya ile birlikte iyice çırpılır Bu karışım ince tel süzgeçten geçirilip, kaynayan süte karıştırılır Koyulaşınca tereyağ eklenerek kısık ateşte pişirilip, soğumaya alınır
Sosu: Süt kaynarken içine kakao, pralin ve kuvertür ilave edilir Nişasta suyun içinde eritilip, yumurta sarısı karıştırılarak, süte yedirilir 25-30 dk pişirilerek soğumaya bırakılır Hazırlanan ekmeğin içine krema sürülüp tabağa konur Üzerine çikolata sos dökülerek servis edilir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
alıntı
|
|
|