![]() |
Örgülü Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Örgülü TatlıÖrgülü Tatlı-Tatlı tarifleri MALZEMELER 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Erimiş Margarin 1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu) 1 Paket Kabartma Tozu Alabildiğince Un 1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir) dövülmeden Şerbeti için: 5 Su Bardağı Şeker 5 Su Bardağı Su 1/4 Limon HAZIRLANIŞI Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ![]() ![]() ![]() ![]() Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim ![]() Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tatlıyı ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|