Etimekli tatli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli tatliEtimekli tatli-tatlı tarifleri 24 tane (2paket) etimek 3 su bardagi seker 4 su bardagi su 1 su bardagi irmik 1su bardagi seker 5 bardak (1litre)sut 1 paket vanilya 1 paket krem santi 1 su bardagindan biraz az sut sut soguk olursa daha iyi oluyor krem santi bir tencereye su vesekeri koyup kaynatiyoruz kaynadiktan 10-15 dk sonra kapatiyoruz 10 dk kadar hafif ilitiyoruz yinede sicak olcak tepsiye iki kat olcak sekilde etimekleri diziyoruz benimki 24 tane oldu ama tepsinin buyuklugune baglidir serbeti etimeklerin uzerine dokuyoruz hafif cekmeye baslayinca serbeti kaynattigmiz tencerenin icine irmik seker vanilya ve sutu katip ocakti devamli karistirarar koyulastiriyoruz kivami olunca etimeklerin uzerine dokuyoruz etimeklerin kenarlari fazla cekmiyo serbeti irmigi sicak dokunce sonradan yumusuyo irmigi baya sogutuyoruz ilik olmucak sekilde cunku uzerine surdugumuz krema erimesin diye sut ve krem santiyi mikserde kopuk haline getiriyoruz uzerine surmeden once SIKMA torbasina biraz krema koyuyoruz uzeri icin kalan kremayda irmigin uzerine yayiyoruz uzrini duzeltip kare kare kesiyoruz torbadaki kremaylada resimde goruldugu gibi susluyoruz ben boncuk sekerler ve simler kullandim sizde istediginiz sekilde susleyebilirsiniz |
|