Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskaniye, tatlısı

İskaniye Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskaniye Tatlısı



Pirinç Unu Tatlıları - Pirinç Unu Tatlısı - İskaniye tatlısı




Malzemeler :

2 su bardağı Süt

1 kahve fincanı margarin

1 kahve fincanı tereyağı

1,5 su bardağı pirinçunu

1 çay bardağı badem

1,5-2 su bardağı toz şeker



hazırlanışı:


Tereyağı ve margarini helva yapımına uygun geniş ve derin bir tavada eritin Pirinçununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın

Tozşekeri 2 su bardağı sıcak süte ilave edip eritin Sürekli karıştırmak suretiyle kavrulmakta olan pirinç ununa azar azar ekleyin Kısık ateşte pişirmeye devam edin

Soyulmuş bademleri ilave edip helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın Kıvamına gelince ateşten alıp soğumaya bırakın Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp üzerinden bastırarak sıkıştırın Kaseyi ters çevirerek helvayı servis tabağına alın Üzerini ve çevresini bademlerle dekore edip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.