Balkabaklı İrmik Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkabaklı İrmik TatlısıBalkabaklı İrmik Tatlısı Tarifi - Balkabaklı İrmik Tatlısı Yapılışı - Balkabaklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır - Balkabaklı İrmik Tatlısı Malzemeleri 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin Rası için: Yarım kg balkabağı 1 çay kaşığı şeker Evvela kabak soyulur ve bir kaç parçaya kesilir Bir tencereye konur, üzerine şeker katılır, şeklini kaybeden kadar pişirilir Ateşten alınır ve çatalla ezerek püre yapılır Başka bir tencereye margarin ve irmik konur, 2-3 dakika çevrilir Sonra sonra soğuk süt ve şeker katılır, sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır Bir cam kap ıslatılır, tatlının yarısı dökülür, düzeltilir Üzerine kabaklı karışım konur, düzeltilir En üste kalan irmik tatlısı konur ve düzeltilir Bir gece buzdolabında bekletilir, ertesi günü kare kare keserek servise sunulur |
|