Nane Likörlü Elma Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nane Likörlü Elma Tatlısıelma tatlısı - likörlü elma tatlıs nasıl yapılır Malzemeler: 4 golden elma 1 su bardağı nane likörü 1 çay bardağı toz şeker üzerine: kaymak veya kremşanti vişne Yapılışı: 1- elmaların kabuklarını soyun, ortalarındaki çekirdeği elma oyacağı ile oyarak çıkartın 2- küçük ve derin bir tencereye elmaları dizin ortalarına tozşekeri koyun likörü boşaltın 3- ağır ateşte 20 dakika pişirin demiş ama ben yarım saat arada çevirerek ve şerbeti koyulaşana kadar beklettim 4- tencerenin kapağını kapatmayın, zira alkol alev alır 5- soğuduktan sonra içlerini kaymakla doldurun ve süsleyerek servis yapın… |
|