Bademli Islak Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Islak KekBademli Islak Kek tarifi - Bademli Islak Kek yapilisi Malzemeler: 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 paket (250 gr) erimiş margarin 1,5 su bardağı süt 2 paket bitter çikolata (80×2 gr) 1 çay bardağı damla çikolata 1 su bardağı (100 gr) toz badem 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Sosu için 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı 1 paket (80 gr) bitter çikolata Yapılışı Fırını 170 dereceye ayarlayın, 20-25 cm çapındaki derin bir kek kalıbını yağlayın� Margarini eritin ve sıcakken içine kırılmış iki paket çikolata ekleyerek kaşıkla iyice ezerek eritin ve pürüzsüz bir çikolata sosu haline gelene kadar karıştırın Derin bir kapta yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpın Yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatalı margarini ekleyin, tekrar çırpın Sütü ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin Şimdi un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tekrar çırpın Toz bademi de ekleyin, tekrar iyice çırptıktan sonra yağlanmış derin bir kek kalıbına hamurun yarısını dökün Üzerine damla çikolataları serpiştirin Üzerine kalan hamuru dökerek yüzeyini düzeltin Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar (batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar) pişirin Üzerinin yanmamasına dikkat edin Keki kalıbında soğutup ters çevirerek servis tabağına alın Sosu hazırlamak için de daha önce yaptığımız gibi tereyağını eritin, içinde bir paket çikolatayı eritene kadar ezin ve bu sefer daha koyu kıvamlı bir sos yapın Sosu ince uçlu sıkma torbası ya da aparatına doldurun (ya da bir poşetin ucuna küçük bir delik açıp onu kullanın) ve kekin üzerine egazantrik! şekiller çizerek gezdirin ALINTIDIR |
|