CEVİZLİ KAYISILI KEK |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
CEVİZLİ KAYISILI KEKMalzeme 1 bardak gün kurusu kayısı (önceden suda ıslatılmış) 1 bardak ceviz (iri kırılmış) 1 bardak esmer şeker 3 yumurta 3 bardak tam un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın 1 su bardağı yoğurt 1/3 su bardağı sıvı yağ (ben fındıkyağı tercih ettim) Yapılışı Yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın Sonra yağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırın (kayısı ve ceviz hariç) Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyin ve düşük devirde karıştırın En son 2-3 parçaya kesilmiş kayısı kurularını ve cevizi de kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökerek 150 derecede 1 saat kadar pişirin |
|