Bademli Kayısılı Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kayısılı Pasta16 dilim için; HAMUR MALZEMESİ 120 g ekşi olmayan süzme yoğurt, 1 küçük boy yumurta, 60 g şeker, 1 tutam tuz, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı süt, 220 g un, 3 çeyrek paket kabartma tozu MALZEME 1 kilo kayısı, 80 g dövülmüş badem, 3 yumurta akı, birkaç damla limon suyu, 30 g şeker, 1 yemek kaşığı kayısı marmeladı HAMUR YAPIMI 1 Süzme yoğurdu bir süzgeçte süzülmeye bırakın Yoğurdu yumurta, şeker, tuz, yağ ve süt ile karıştırın 2 Unun yarısına kabartma tozu katın ve yoğurda karıştırın Kalan un ile hamur yoğurun PASTANIN YAPIMI 1 Kayısıları yıkayarak kesin, çekirdeklerini çıkartın 2 Hamuru kağıtlı bir tepsinin üstünde açın 3 Hamurun üstüne 20 g dövülmüş badem serpiştirin Kayısıları, yuvarlak kısımları üstte olmak üzere, sık olarak hamurun üstüne dizin 4 Pastayı 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 5 Yumurta aklarını iyice köpürtün, limon suyu ve şekeri yavaş yavaş ilave edin Bademleri karıştırın Bu karışımı yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun 6 Pişme süresi 20 dakikayı bulunca pastayı fırından çıkartın ve pastanın üstüne kafes halinde köpük sıkın Pastayı tekrar fırına koyun, üstündeki köpükler hafif kızarmalı 7 Marmeladı devamlı karıştırarak ısıtın ve kayısıların üstüne sürün alıntı |
|