![]() |
Cennet Hurması Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Hurması KekiCennet Hurması Keki Tarifi - Cennet Hurması Keki Yapılışı Malzemeler 1 ¼ bardak (cup) cennet hurması püresi 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 bardak un 1 tatlı kaşığı tarçın ½ tatlı kaşığı muskat ½ tatlı kaşığı toz karanfil 110gr tereyağ ½ bardak şeker ½ bardak esmer şeker 1 yumurta ½ bardak kefir (ya da süt + 1 tatlı kaşığı limon suyunu 15dk kadar bekletip de kullanın) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Yapımı : Fırınınızı 175C’ye ayarlayın, ısıtın Cennet meyvelerinin çekirdeklerini, mümkünse kabuğunu soyup püre yapın Bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, muskat, tarçın ve toz karanfili eleyin Bir başka kapta tereyağ ve şekeri, elektrikli çarpıcı yardımıyla 3dk kadar karıştırın ![]() Yumurta ve meyve püresini de ekleyip iyice karıştırın ![]() Kefir (ya da limonlu sütü) ekleyin, yine iyice karışmalarını sağlayıp kalan un ve portakal kabuğu rendesini ekleyin 22cm çapındaki fırın kabınızı yağlayın ve kek karışımını ona döküp fırında 40dk kadar pişirin Eğer kürdan testini geçtiyse fırından alıp soğutma teli üzerinde 10dk bekletin, sonra da kalıptan çıkartın Servis yaparken üzerine pudra şekeri ekeyebilirsiniz alıntı |
![]() |
![]() |
|