İncirli Rulo Kurabiye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncirli Rulo Kurabiyeİncirli Rulolar - İncirli Rulo kurabiye tarifi - İncirli Rulo nasıl yapılır Malzemeler: Hamur İçin: * 1 yumurta * Yarım su bardağı sıvı yağ * Yarım su bardağı yoğurt * 1 çay bardağı pudra şekeri * 3-3,5 su bardağı un * 1 poşet hamur kabartma tozu Dolgu için: * 1 yumurta * 2 yemek kaşığı süt * Yarım çay bardağı toz şeker * 1 çay kaşığı kakao * 1 çay kaşığı tarçın * 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir * Yarım çay bardağı kuru üzüm * Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem Üzeri için: * 2 yemek kaşığı toz şeker * 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Dolgu için; Önce küp küp doğranmış incirler, badem,kuru üzüm tarçın ve sütü rondoda karıştırın Daha sonra şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın Hamur için; Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın 1'er cm kalınlığında dilimler kesin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk pişirin Afiyet olsun |
|