Bonibonlu Pasta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonibonlu PastaMALZEMELER Kek İçin ; 4 yumurta 4 fincan şeker 4 fincan un 2 fincan yoğurt 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sıcak su 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Krema ve krem şanti ; 1 paket supangle 750 ml süt 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Üzeri için ; 2 kutu bonibon 1 küçük kase çikolatalı draje 5-6 adet eti puf YAPILIŞI 1 4 yumurtanın aklarını ayırınMikserle krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın 2 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle iyice çırpıp buzdolabında bekletin 3 4 yumurtanın sarısını ,4 fincan şekeri ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu mikserle 7-8 dakika kadar ( şekerler eriyene kadar ) çırpın 4 2 fincan yoğurtu ekleyip karıştırın 5 4 fincan unu eleyerek ekleyin,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın 6 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve en son daha önceden çırptığınız yumurta aklarını da ekleyin 7 Fırın kabınızı iyice yağlayıp unladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin 8 Fırından çıkan kekinizi ortada ikiye bölün 9 Arasına 750 ml süt ve 1 paket supangle ile hazırladığınız kremayı ve çikolatalı drajeleri yerleştirerek kestiğiniz kekle üzerini kapatın 10 Kekin üst kısmını krem şantiyle kaplayın Bonibon ve eti puflarla süsleyerek servis yapın |
|