Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, muska, tatlı

Tatlı Muska Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Muska Böreği



Malzemeler:


1 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvı yağ

Yarım limon suyu

1 çay bardağı çiğ süt

1 su bardağı ceviz içi

Aldığı kadar un


Şerbet malzemesi:


2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limon suyu


Hazırlanışı:


Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin Yumurta büyüklüğünde pazılar yaparak tepsiye dizip üstünü örtün Hamur açılırken yapışmaması için bir kap içinde un ve nişasta karışımı hazırlayın Pazıların her biri 70-80 santim çapında olabildiğince ince açın Açılan hamuru oklavaya sarıp üç parmak eninde pileli halinde katlayın Karelere bölün Her karenin içine ceviz koyun Üçgen kapatın Muska şekli verin Bu muskaların hepsi üçgen tepeleri birbirinin ortasına gelecek şekilde aynı yönde tepsiye dizin Kızdırılmış tereyağı gezdirin Muskalar pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirin Börekler ılıkken şerbeti dökün Şerbeti için su ve şekeri kaynatın Kıvama gelince limon suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.