Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, islak, sütlü

Sütlü Islak Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Islak Börek



MALZEMESİ
1 paket margarin
3 adet yufka
250 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
Yeterince süt

TARİF
Bir tavada margarini eritelim ve soğutalım Üç yufkayı da tek tek yağlayalım ve üst üste dizelim Yağladığımız yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi üçgen şekilde 16 eşit parçaya bölelim
İç için beyaz peyniri ufalayalım ve ince kıyılmış maydanozla karıştıralım Kesilen yufka parçalarının ucuna beyaz peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar koyalım
Köşelerini katlamadan kalın bir sigara böreği biçiminde saralım Börekleri yüksek kenarlı bir kaba alalım Kabın içinde, böreklerin üzerini tam kapatacak kadar süt ekleyelim Börekleri sütün içinde 20-25 dakika kadar bekletelim Bu sürecin sonunda da elinizle hafifçe sıkarak, yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim Üzerine çırpılmış yumurta sürelim Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene dek, 25-30 dakika pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.