Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gözleme, tatlısı

Gözleme Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gözleme Tatlısı



Gözleme Tatlısı Tarifi - Gözleme Tatlısı Yapılışı - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır - Gözleme Tatlısı Malzemeleri

Kullanılacak malzeme:

1,5 su bardağı un,

200 gr tereyağı,

1,5 kahve fincanı su,

1 yumurtanın sarısı,

1 çay kaşığı tuz

Kızartılması için:

1+1/4 su bardağı ayçiçek yağı

Şurubu için:

1+3/4 su bardağı toz şeker,

1 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne serpmek için:

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya dövülmüş antepfıstığı


Yapılışı:

Tencereye 1,5 bardak su, 1 3/4 su bardağı tozşeker ve 1 tatlı kaşığı limon suyu konulup orta ateşe oturtulur Tahta bir kaşıkla şeker eritildikten sonra şurup koyu bir kıvama gelinceye kadar 10 dakika kadar kaynatılır Sonra tencere ateşten indirip şurup soğumaya bırakılır Hamur açarken kullanılmak üzere 1/4 su bardağı un ayrıldıktan sonra geri kalan un elekten geçirilerek hamur yoğurma mermerinin üstüne dökülür Unun ortasında bir havuz açılır Buraya 70 gr tereyağı, tuz, yumurta şansı ve azar azar bir kahve fincanı su koyularak yoğuru-lur ve pek sıkıca olmayan bir hamur haline getirilir Sonra bu hamur mermerin üstünde yuvarlaya yuvarlaya uzatılır ve 10 eşit parçaya bölünür Her küçük parça üstüne hafifçe basılarak yassılaştırılır ve her biri yaklaşık 10 cm çapında yuvarlak parçalar halinde açılır 10 parça hamurun açılması bitince bunlardan biri alınıp üstüne fırçayla tereyağı sürülür Böylece bir kat hamur, bir kat yağ olmak üzere hamurlar birbirinin üstüne istiflenir Üstlerine hafifçe bastırılarak birbirlerine yapışması sağlanır ve merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açılır Kalan tereyağıyla hamurun üstü yağlandıktan sonra bir ucundan sarmaya başlanarak ince uzun bir hale getirilir Bu şekilde serince bir yerde yarım saat kadar dinlendirilir Yarım saat sonra bu uzun hamur, mermerin üstüne konur ve daha çok kalın tarafları inceltilerek biraz daha uzatılır, her yanı aynı kalınlığı bulunca 20 eşit parçaya bölünür Her parça iki avuç arasında yassı-laştınlır Sonra da merdaneyle açılarak 3-4 cm çapında yuvarlak yufkalar elde edilir Hamurların açılması sona erince ikişer, üçer tanesi alınıp içinde kızdırılmış ayçiçek yağı bulunan tavaya atılır ve iki yanı nar gibi kızartılır Kızaran hamurlar maşa veya kevgirle alınıp yağı süzüldükten sonra soğuk şurubun içine atılır Gözlemelerin tamamı kızartılınca şuru-buyla birlikte tabaklara konur ve üzerine dövülmüş ceviz içi veya antepfıstığı serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.