Vişneli Tatlı Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Tatlı BörekVişneli Tatlı Börek Gerekli Malzemeler : 1 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu 1/2 Çorba Kaşığı Un 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 3 Adet Damla Sakızı 10 Adet Milföy 1 Su Bardağı Çekirdeksiz Vişne Hazırlanışı: Süt,pirinç unu,un ve şekeri tencereye alınDamla sakızlarını da tencereye atınTahta kaşıkla karıştırınPıhtılaşmaya başladığında ocağı kısınKarıştırmaya devam edinGöz göz olmaya başlayınca ocağı kapatınAra sıra karıştırarak soğutun Buzluktan çıkardığınız milföylerin ortasına hafif çözüldüğünde muhallebiden birer kaşık koyup,hamurun çapraz köşelerini hafif çekiştirerek üstte birleştirinHepsini bu şekilde hazırlayınDaha sonra orta hararetli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirip servis yapın |
|