Peynirli Tepsi Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Tepsi Böreğipeynirli börek tarifi - börek tarifleri - peynirli tepsi böreği nasıl yapılır - yaz börekleri Peynirli tepsi böreği malzemeleri Hamur için 3 yumurta 1 su bardağı su 55 su bardağı un 1 çorba kaşığı sirke Tuz İç malzeme için 2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 1 demet maydanoz Hamuru açmak için 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı un Üzeri için 125 gr tereyağı 2 çorba kaşığı yoğurt Peynirli tepsi böreği hazırlanışı İç malzeme için maydanozu temizleyip doğrayınPeynir ve maydanozu çukur bir kapta karıştırın Hamur için, su, tuz, sirke ve yumurtaları bir kaba alıp karıştırın Elenmiş unu azar azar yedirerek ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurunÜzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin Hamuru 10 eşit bezeye ayırın 5 bezeyi üzerlerine nişastalı un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın Tereyağını bir tavaya alıp eritin Açtığınız hamurların aralarını iki çorba kaşığı yağ sürerek 40 santimlik yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine üst üste yerleştirin Üzerine peynirli harcı yayın Kalan beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsideki harcın üzerine üst üste yerleştirin Kalan yağı iki kaşık yoğurtla karıştırıp hamurun üzerine sürün 10 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın Peynirli tepsi böreği artık hazır, afiyet olsun |
|