Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, haşlaması

Havuç Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Haşlaması



Havuç Haşlaması Tarifi - Havuç Haşlaması Yapılışı - Havuç Haşlaması Nasıl Yapılır - Havuç Haşlaması Malzemeleri

2 tane havuç

4 bardak su

1/2 kaşık tereyağı


Havuçlar yıkanır Sap tarafındaki yeşil kısım bıçakla kesilip atılır Ucu da bıçakla kesilir Üzeri kazınmak suretiyle temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır (Havuç kart ise, içindeki fazla ağaç kısmını atmak, bunun için de havucu önce uzunlamasına ortadan dörde bölmek, içini temizleyip atmak gerekir)

Tencereye konan su kaynadıktan sonra içine atılarak 15 dakika haşlanır Çıkarılıp suları süzülür Tenceredeki su boşaltılır Tereyağı konur Hafif kızdırılır Üzerine su konur Kaynamaya başlayınca havuçlar tekrar boca edilir 20 dakika kadar kaynayıp haşlanır, pişer Yenirken üzerine tereyağı alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.