Havuç Haşlaması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç HaşlamasıHavuç Haşlaması Tarifi - Havuç Haşlaması Yapılışı - Havuç Haşlaması Nasıl Yapılır - Havuç Haşlaması Malzemeleri 2 tane havuç 4 bardak su 1/2 kaşık tereyağı Havuçlar yıkanır Sap tarafındaki yeşil kısım bıçakla kesilip atılır Ucu da bıçakla kesilir Üzeri kazınmak suretiyle temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır (Havuç kart ise, içindeki fazla ağaç kısmını atmak, bunun için de havucu önce uzunlamasına ortadan dörde bölmek, içini temizleyip atmak gerekir) Tencereye konan su kaynadıktan sonra içine atılarak 15 dakika haşlanır Çıkarılıp suları süzülür Tenceredeki su boşaltılır Tereyağı konur Hafif kızdırılır Üzerine su konur Kaynamaya başlayınca havuçlar tekrar boca edilir 20 dakika kadar kaynayıp haşlanır, pişer Yenirken üzerine tereyağı alınır |
|