Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, söylenen, sözler, türkler

Türkler Hakkında Söylenen Sözler!

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkler Hakkında Söylenen Sözler!

Türkler hakkında söylenen sözler!

insanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler"
Napoleon Bonaparte Fransız Kralı

Türklerden bahsediyorum Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamaştıran bu gölü coşkun bir denize çevirmek tabiatı
da inciten bir gaflet olur"
Tasso italyan şair

"Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz"
Wiliam Martin

"Irk ve millet olarak Türkler, bence geniş
imparatorluklar içinde yaşayan kavimlerin en asili ve başta gelenedir Dini, sosyal ve örfi faziletleri,tarafsız kimseler için birer takdir ve hayranlık kaynağıdır"
La mArtine fransız yazar şair

"Poltava'da esir oluyordum Bu benim için bir ölümdü, kurtuldum Buğ nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi; önümde su, ardımda düşman, tepemde cehennemler püsküren güneş Su beni boğmak, düşman beni parçalamak, güneş beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum Fakat bugün esirim, Türklerin esiriyim Demirin, ateşin ve suyun yapamadığını onlar bana yaptılar, esir ettiler Yalnız ayağımda zincir yok, zindanda da değilim; istediğimi yapıyorum Fakat bu defa da şefkatin, asaletin, nezaketin esiriyim Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar Bu kadar alicenap, bu kadar asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yaşamak, bilsen ne kadar tatlı"
Demirbaş Şarl İsveç kralı

"Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları!
Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar"
M Montecuccoli avusturyalı komutan

"Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur
Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır"
İbni Hassul

Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır İşte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır, uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır Zaten Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı
Çarnayev rus komutanı

Türk kadınlarının en büyük süsü Türk oluşlarıdır Onlar süslenmek için elmas veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerlerinde taşıdıkları o taşları süslemiş ve kıymetlendirmiş oluyorlar Çünkü her Türk
kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır
Lady Mary Wortley

Türklerin yürekleri temizdir Onlarda batıl fikirler, basit düşünceler yoktur
Semame İbn-i Eşref arap bilgini

Türk, Heredot'tan, Tevrat'tan çok eski yüzyılların tanıdığı bir ulustur
Sadelik içinde görkemi, sükunet içinde ihtişamı, tahakküm kabul etmeyen bir
yüreklilik, alabildiğine geniş bir fetih aşkı, sonsuz bir teşebbüs kabiliyeti, bölgelere uymaktan çok bölgeleri kendine uydurma zevki ve alışkanlığı Türk milletinin asırlar dolduran tarihinde açıkça görülür
Ünlü tarihçi Hammer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com