Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastalıklar, hurafeler, manevi

Manevi Hastalıklar ve Hurafeler.

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Manevi Hastalıklar ve Hurafeler.

Evet

Zamanımız Ahirzaman ve Bu Zamanda Çok Hurafeler var

Lakin Ahirzamanda Çağımızda Kuran Ve Sünnet Unutulduğu İçin Manevi Hastalıklar Çoğaldı

Peki Günümüzdeki Hastalıklar Nedir?

1Aşırı Şüphe
2Unutganlık
3Yatarken Ağırlık Çökmesi
4İntihar(Bundan Çok Bahsedeceğim)
5Aşırı Ümitsizlik
6Aşırı Üzüntü
7Aşırı Sabırsızlık

EvetDaha Çok Hastalık Var Ama Toplumumuzda En Yaygınları Bu 7 Hastalıkdır

İlk Önce Bu Hastalıkların Nerden Geldiğini Söyleyelim

Kuran-ı Kerim'de Şöyle Bahseder

4 - O sinsi vesvesecinin şerrinden
5 - O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar
6 - Gerek cinlerden, gerek insanlardan

(114Sure-Nas Suresi:4,5,6 Ayetler)

Evet Kuranda da Belirtildiği Gibi Bu 7 Hastalık Şeytani Cinlerin Vesvesiyle Oluşur

Şimdi Çok Büyük Bir Hurafe var Bu Konuda

Bazı Kimseler Şeytan Lainin İnsanın İçine Girebileceğini İddia Ediyor

Bu Çok YanlışdırAllah(cc)'u İnsanın İçine Enerji Beden,Enerji Bedenin İçinde de Nur Beden Koymuşdur ki Bu Nur Beden Meleklerin Nurundan Bile Daha Şiddetlidir

Yani Bir Şeytan Laini İnsanın İçine Girmeye Teşebbüs Ederse Bu Enerji Onu Yakar,O Enerjiyi Geçmesi Mümkün DeğildirGeçdiğini Bile Var Saysanız Nur Beden Onu HELAK eder

Ama Şu Vardır ki,İnsanın İçine Ne Kadarda Giremesede Vesvesi Tüm Vücudu Dolaşır

1Hastalık:Aşırı Şüphe

Bu Hastalıkda İnsana Allahın Olmadığı Telkin Edilir

Bu Hastalığın Tek Yolu:"Bu Vesveseye Önem ve Değer"Vermemekdir

Bu Vesvese Ne Kadar Cevab Verilirse O Kadar Büyür

Bu Hastalık İçin Salavat Getirmek Çok İyi olur

Çünkü Peygamber Efendimiz(sav):"Bir Sıkıntınız olursa Bana Salat Ve Selam Getirin" Buyurmuşdur

Ayrıca,Ya Mümünu,Ya Nuru,Ya Hadiu Ya Allah Zikride İnsanı Rahatlatır İçine Eminlik Ve Huzur Verir

2Unutganlık

Bu Hastalık Şeytan Lainin Verdiği Vesveseler Sonucunda Beyin YorulurVe Unutmaya Başlar

Bu Hastalık İçin Çoğu Evliya Ayetel Kürsinin Okunmasını Tavsiye Etmişdir

Ayrıca Bol Bol Kuran Okumak Bu Hastalığı Geçirir

3Yatakda Ağırlık Çökmesi

EvetBu Aralar Bu Hastalık ÇoğalıyorBu Hastalığın Amacı,Şeytanlar Bu Tür Vesvese Vererek Kendilerinin İnsandan Üstün Olduğunu Telkin Etmeye Çalışırlar

Bu Hastalığın Çözümü Bol Bol Kuran Tefsiri Okumakdır

Allah Kuranda İnsanın Şeytanlardan Üstün Olduğunu Ayetlerinde
Açıklıyor

Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti (Melekler): "A! Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi

31 - Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin" dedi
32 - Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!) Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin"
33 - (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver" dedi Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da, içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi
34 - Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu
35 - Dedik ki: "Ey Âdem, sen ve eşin cennette oturun, ikiniz de ondan dilediğiniz yerde bol bol yeyin, fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz"

(Bakara Suresi-31-32,33,34,35 Ayetler)

Ayetlere Bakılırsa Şeytanları Bırakın Allah İnsanı Meleklerden Bile Daha Üstün Yaradmışdır

Bu Ayetleri Düşünüb İnsanın Kendisinin Şeytandan Daha Üstün Olduğunu Anlaması Ve Tefekkür Etmesi Gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com