Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bürde, kaside

Kaside- i Bürde

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaside- i Bürde

axemail Nickli Üyeden Alıntı

Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule…
Kevserin sahibi Gül Yüzlü Peygamberime
Muhammed iki cihan Efendisi Burhanı
Alemlere rahmettir gönüllerin sultanı

Şaanı yüce cemali Gül şefaat fermanı
Kıyamet gününde o ümmetinin mihmanı

Ya Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule
Gül yüzlü Peygambere Razı oldun Sıdık,Ömer ,Osman,Ali gibi

Bizdende razı ol,esirgeme ihsanını

ALLAH cc razı olsun slmlr

--- Sonraki mesaj ---

oziko Nickli Üyeden Alıntı

bu dua felç olmamak içindi değil mi?!!!!

--- Sonraki mesaj ---

Kaside-i bürde
Sual: Kaside-i bürde nedir? Selefiyeciler, niçin Kaside-i Bürde'ye saldırıyorlar?
CEVAP
Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde, Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir

Kaside-i bürde'nin yazarı olan İmam-ı Busayri hazretleri, sofiyye-i aliyyenin büyüklerindendir Bir gün felç oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven, meşhur kasidesini hazırladı Rüyada Resulullaha okudu Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırka-i saadet de, arkasında idi Bunun için, bu kasideye Kaside-i bürde denildi Bürde, hırka, palto demektir

İmam-ı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zühd ile meşhur bir zata rastladı İmam-ı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim çoktur Hepsini herkes bilir) dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi

Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir

Açıklama için ALLAH cc razı olsun slmlr

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaside- i Bürde

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kaside- i Bürde

bu dua felç olmamak içindi değil mi?!!!!

--- Sonraki mesaj ---

Kaside-i bürde
Sual: Kaside-i bürde nedir? Selefiyeciler, niçin Kaside-i Bürde'ye saldırıyorlar?
CEVAP
Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde, Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir

Kaside-i bürde'nin yazarı olan İmam-ı Busayri hazretleri, sofiyye-i aliyyenin büyüklerindendir Bir gün felç oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven, meşhur kasidesini hazırladı Rüyada Resulullaha okudu Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırka-i saadet de, arkasında idi Bunun için, bu kasideye Kaside-i bürde denildi Bürde, hırka, palto demektir

İmam-ı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zühd ile meşhur bir zata rastladı İmam-ı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim çoktur Hepsini herkes bilir) dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi

Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kaside- i Bürde

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kaside- i Bürde

arkadaslar eminim begeni ile dinliceksiniz

Kaside-i bürde
CEVAP
Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde,Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir

Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir Kaside-i bürde, aşağıya İslam harfleriyle konulmuştur:

alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com