Kaside- i Bürde |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaside- i Bürdeaxemail Nickli Üyeden Alıntı Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule… Kevserin sahibi Gül Yüzlü Peygamberime Muhammed iki cihan Efendisi Burhanı Alemlere rahmettir gönüllerin sultanı Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule… Kevserin sahibi Gül Yüzlü Peygamberime Şaanı yüce cemali Gül şefaat fermanı Kıyamet gününde o ümmetinin mihmanı Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule… Kevserin sahibi Gül Yüzlü Peygamberime Ya Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule Gül yüzlü Peygambere Razı oldun Sıdık,Ömer ,Osman,Ali gibi Bizdende razı ol,esirgeme ihsanını Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule… Kevserin sahibi Gül Yüzlü Peygamberime Ey Rabbim sonsuz Salat Selam olsun Resule… ALLAH cc razı olsun slmlr --- Sonraki mesaj --- oziko Nickli Üyeden Alıntı bu dua felç olmamak içindi değil mi?!!!! --- Sonraki mesaj --- Kaside-i bürde Sual: Kaside-i bürde nedir? Selefiyeciler, niçin Kaside-i Bürde'ye saldırıyorlar? CEVAP Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde, Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir Kaside-i bürde'nin yazarı olan İmam-ı Busayri hazretleri, sofiyye-i aliyyenin büyüklerindendir Bir gün felç oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven, meşhur kasidesini hazırladı Rüyada Resulullaha okudu Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırka-i saadet de, arkasında idi Bunun için, bu kasideye Kaside-i bürde denildi Bürde, hırka, palto demektir İmam-ı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zühd ile meşhur bir zata rastladı İmam-ı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim çoktur Hepsini herkes bilir) dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir Açıklama için ALLAH cc razı olsun slmlr |
Kaside- i Bürde |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaside- i Bürdebu dua felç olmamak içindi değil mi?!!!! --- Sonraki mesaj --- Kaside-i bürde Sual: Kaside-i bürde nedir? Selefiyeciler, niçin Kaside-i Bürde'ye saldırıyorlar? CEVAP Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde, Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir Kaside-i bürde'nin yazarı olan İmam-ı Busayri hazretleri, sofiyye-i aliyyenin büyüklerindendir Bir gün felç oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven, meşhur kasidesini hazırladı Rüyada Resulullaha okudu Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırka-i saadet de, arkasında idi Bunun için, bu kasideye Kaside-i bürde denildi Bürde, hırka, palto demektir İmam-ı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zühd ile meşhur bir zata rastladı İmam-ı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim çoktur Hepsini herkes bilir) dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir |
Kaside- i Bürde |
06-27-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaside- i Bürdearkadaslar eminim begeni ile dinliceksiniz Kaside-i bürde Sual: Kaside-i bürde nedir? Selefiyeciler, niçin Kaside-i Bürde'ye saldırıyorlar? CEVAP Selefiyeciler, Resulullahın övülmesini hazmedemiyorlar Bizzat Allahü teâlânın övdüğü, (Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım) buyurduğu Peygamber efendimizin övülmesine tahammül edemiyorlar Onu övmek, ibadettir Kaside-i bürde,Peygamber efendimizin üstünlüğünü anlatan, onu öven bir kasidedir Kaside-i bürde'nin yazarı olan İmam-ı Busayri hazretleri, sofiyye-i aliyyenin büyüklerindendir Bir gün felç oldu, bedeninin yarısı hareketsiz kaldı Resulullaha tevessül edip, insanların en üstününü öven, meşhur kasidesini hazırladı Rüyada Resulullaha okudu Çok beğenip, arkasından mübarek hırkasını çıkarıp, imama giydirdi Bedeninin felçli olan yerlerini mübarek eli ile sığadı Uyanınca, bedeni sağlam idi Hırka-i saadet de, arkasında idi Bunun için, bu kasideye Kaside-i bürde denildi Bürde, hırka, palto demektir İmam-ı Busayri sevinerek, sabah namazına giderken, zühd ile meşhur bir zata rastladı İmam-ı Busayri'ye, kasideni dinlemek isterim dedi (Benim kasidelerim çoktur Hepsini herkes bilir) dedi (Kimsenin bilmediği, bu gece Resulullaha okuduğunu istiyorum) deyince, (Bunu hiç kimseye söylemedim Nerden anladın?) dedi O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verdi Bu kasidenin hastalara okununca, iyi oldukları, okunan yerlerin dertlerden, belalardan emin oldukları görüldü Faydalanmak için, inanmak ve halis niyet ile okumak gerekir Kaside-i bürde, aşağıya İslam harfleriyle konulmuştur: alintidir |
|