İkbal Gürpınardan Etli Börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İkbal Gürpınardan Etli Börekİkbal Gürpınardan Etli Börek Etli börek - börek tarifleri Malzemeler 300 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı et 1 adet soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 bardak süt 4 adet yufka Tuz, karabiber Yapılışı: Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve etlerle beraber kavrulur Yumurtalar yağ ve sütle karıştırılarak yufkaların arasına serpilecek olan karışım hazırlanır Yufkalardan 2 tanesi tepsimizin altına serilir, arasına sütlü karışımdan 1 kepçe kadar yayılır Daha sonra etli harcımız yayılır Tekrar 2 yufka aynı şekilde döşenir 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir |
|