Toscana Salatası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Toscana SalatasıMalzemeler: 250 grakdeniz yeşillikleri 50 gr(4-5 adet) haşlanmış taze fasulye 10 gr Çekideksiz siyah zeytin 20 gr Haşlanmış kuru fasulye (konservede olabilir) 2 adet ançuez 1 adet kırmızı soğan 50 ml Balsamik sirke 10 gr bal 5 ince dilim permesan peyniri 1 adet salatalık Zeytinyağı 5 gr Truff yağı Yapılışı: [*]Yeşillikleri 1-2 su yıkayın ve süzülmeye bırakın[*]Kırmızı soğanları soyup ince ince doğrayın[*]Salatalıkların kabuklarını soymadan boydan 2 parçaya bölün ve dilimleyin Ançuezleri keskin bir bıçak ile ince ince kıyın[*] Çukur bir kapta zeytinyağı, balsamik sirke, bal ve truff yağını iyice karıştırın[*]Permesan peyniri hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın ve salata tabağına alın[*]Üzerine permesan peynirlerini koyarak servis yapın |
|