Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurabiye, pekmezli, tahin

Tahin Pekmezli Kurabiye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tahin Pekmezli Kurabiye

Malzemeler:
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 adet yumurta sarısı
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
35 su bardağı un
Üzeri İçin:

Yumurtanın akı
Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tahin, pekmez ve Şeker bir kapta karıştırılır Margarin, yumurta sarısı ve vanilya ilave edilerek biraz daha karıştırılır En son 3,5 su bardağı ( bardak ebadına göre 4 su bardağına olabiliyor) unda ilave edilerek hamur hazırlanır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ( Ben kalıpla yapmayı tercih ettim cevizleri de bütün koydum, klasik kurabiye görüntüsünden çok bisküvi gibi oldu Önce yumurta akına sonra cevize batırılarak tepsiye dizilir 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15–20 dk (üzerleri kızarana kadar) pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com