Gazoz Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazoz TatlısıMalzemeler:1 şişe meyveli gazoz Kibrit kutusu kadar yaşmaya 2 yumurta İri dövülmüş ceviz, tarçın, Hindistan cevizi 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ Yeteri kadar un Şerbeti için: 3,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı: Derin bir yoğurma kabına mayayı koyun, meyveli gazozu ekleyin Maya kabarınca 2 yumurta ekleyin Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ilave ederek yoğurun Hamuru 12 parçaya bölüp, beze yapın Her bezeyi merdane ile açın, üzerilerine fırça ile sıvıyağ sürün Ceviz ve tarçını ekleyip rulo gibi kıvırın 2 parmak eninde kesin Yağlanmış tepsiye yassıtarak dizin Fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin Tatlı ılınınca üzerine önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti gezdirin Tatlılar şerbeti çekince servis tabağına alın |
|