Yoğurt Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt TatlısıMalzemeler: 3 adet yumurta 3 çay bardağı un 3 çay bardağı yoğurt 3 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su ¼ limon suyu Yapılışı: Yumurtaları çırpma kabına alıp şeker ile birlikte köpürene dek çırpın Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştırın Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltın Isıtılmış 200 derece fırında tatlı hamurunu altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin Ardından hazırlayıp iyice soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökerek tepsinin üzerini örtün Tatlı şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis yapınAfiyetler olsunn |
|