![]() |
Mercimekli Açma Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Açma BörekMalzemeler: 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket instant maya 4 su bardağı un Böreği açmak için sıvıyağ ve un İç malzemesi için: Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 adet orta boy haşlanmış patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kekik Tuz Böreğin üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: 1- Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ![]() ![]() 2- Hazırladığınız hamuru 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar mayalayın ![]() Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz ![]() 3- Haşlanmış havuç ve patatesi küp küp doğrayın ![]() 4- Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin ![]() ![]() 5- Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın ![]() 6- Mayalanan hamuru 9 eşit paçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın ![]() 7- Bezeleri açmak için tezgâhı unlayın ve 3 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın ![]() 8- Aralarına sıvıyağ sürerek fırın kabınızın büyüklüğünde açın ![]() ![]() 9- İlk yufkayı yağladığınız fırın kabına döşeyin ![]() ![]() 10- 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 11- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak böreğin üzerine sürün ![]() 12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|